RATU KIDUL

plabuansn

Hoe een mythe legende wordt…

De zinnebeeldige voorstelling rond een persoon, een zaak of toedracht heet een “mythe”. Als een weerklank van feiten, gebeurtenissen en manifestaties, die intens zijn beleefd!
Een synoniem hier voor heet een “overlevering”, die weer betrekking heeft op een volk, een groep of een individu.

Over materiële oudheden van het Indonesische eiland Java is héél weinig bekend, terwijl men “wetenschappelijk” heeft toegegeven, dat het Java “bewoond” zou zijn geweest al in de oer-tijden van Moeder Aarde!
Een der oudste menselijke skeletresten werd gevonden bij het plaatsje Ngandong/Mojokerta, Oost-Java, geschat op ongeveer één miljoen jaar oud!!!

… de HOMO PITHECANTHROPUS MODJOKERTENSIS…

Een mythe wordt belééfd! Een legende wordt gecreëerd!

Wanneer een mythe als weerklank van feiten, gebeurtenissen en manifestaties, die intens zijn beleefd, in overleveringen zijn geschept, kunnen legendarische feiten van individu’s, volkeren en zelfs “gewone” namen mytische karakters krijgen.

Een koninklijke prinses wordt bijvoorbeeld daarmee goddelijk. Zij krijgt het mythische karakter en wordt als zodanig belééfd.

Waarmee een ánder bijzonder individu eveneens deze rol toebedeeld kan krijgen en langzaam vergroeit mettertijd en de 2 individuën vergroeien tot één.

Met een zelfde tijd die beleefd wordt in het moment van “hier-en-nú”!

Eetbare vogelnestjes (Sarang Burung Walet) & de Wijaya Kesuma Bloem.

Vogelnest
Op Java doen de mensen allerlei grote ceremoniële rituelen om Ratu Kidul, de Spirit-Queen of ZUIDZEE-Godin, gunstig te stemmen, alvorens de eetbare zwaluw-vogelnestjes uit de grotten te halen. En een enkele wetenschapper vergaapte zich aan een bijzondere ceremonie, toen de “heilige” bloem Wijaya Kusuma van het eilandje Bandong, in de Indische Oceaan, werd gehaald bij Cilacap.

sch4bew Groene Verboden Kleur
Ongeloof vernamen de Nederlanders de ontelbare berichten over de verdronken zwemmers aan de Zuidkust van Java… en rapporteerden deze in hun kronieken. Niet zozeer omdat deze het niet haalden door geringe zwemkunst, maar om het feit, dat al deze zwemmers GROENE zwemkleding droegen. GROEN is namelijk de geheiligde kleur van de Godin… en dus volstrekt “verboden” voor elke bezoeker die “Haar gebied betreedt”…
…de algehele Zuidkust van Java!!!

cover1

Vele vertellingen bleven leven in de harten van de Javanen en werd steeds maar weer door verhaald. De mythe van de zeer gevreesde RATU LELEMBAT, of de VORSTIN DES WINDS, bewaard in oude kronieken, werd de BEHEERSERES DER OCEAAN. Met eenvoudig gebaar doch uniek vertoon werden de mythen verweven met Westerse ideëen (waaronder de Egyptische Godin ISIS, de Griekse Aphrodite, en de astronomisch-beroemde Venus!). De mythen werden steeds sprookjesachtiger. En langzaam groeide de onsterfelijke mythische figuur van een voorouderlijk ethnisch virtueel aspect van “Vrouwelijke Goddelijkheid” in legendarische verhalen… verhalende legenden… legendarische vertellingen …

Dat deze vertellingen niet zomaar een “primitief bijgeloof” betroffen, getuigen de opgemaakte kamers in desbetreffende hotels, speciaal ingericht voor de Javaanse Godin!

plabuan19

Kom, ik nodig je uit om de kamer 308 te bezichtigen van het Samudra Beach Hotel, Pelabuhan Ratu, … met Pak Acil, de vertegenwoordiger in boodschappen aan en van de Ratu Kidul.

En mocht er iemand naar de Zuidkust van Java gaan, gewoon via de touristische route,… vergeet bij Yogyakarta het zeer magische en mysterieuze lavastrand van Parangtritis niet om een bezoek te brengen…
Ook daar staat een schitterend hotel complex Queen Of The South Resort, die de mythe eveneens tot een levende legende heeft gemaakt… >>>

queenhotel1

Bedankt voor je komst, belangstelling en aandacht!
Geniet van nog meer toelichtingen in komende berichten over de
GUSTI KANJENG RATU KIDUL … Vorstin over Geesten, Demonen en Elke Creatuur Uit De Duistere Onderwereld.

********************************************

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s